Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomessa infraa rakennetaan, korjataan ja hoidetaan vuosittain lähes yhdeksällä miljardilla eurolla ja alalla työskentelee 45 000 ammattilaista. Uratarinoissa esitellään työntekijöitä ja alan monipuolisuutta. 

Lassi Halonen, työnjohtaja Dynaset

 
Lassi Halonen kertoo, että hän opiskeli ammattikoulussa levyseppähitsaajaksi, mutta ei löytänyt harjoittelupaikkaa omalta alaltaan. Hän haki sitten Dynasetille työharjoitteluun, pääsi sisään ja on edelleen alalla. Hän kertoo edelleen olevansa tyytyväinen päätökseensä.

Halonen kertoo koulutuksestaan, joka sisältää levyseppähitsaajan tutkinnon sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Kun Haloselta kysytään alan tulevaisuuden näkymistä, hän toteaa, että hydrauliikka ei ole katoamassa mihinkään, mutta työkoneiden sähköistyminen on otettava huomioon. Tämä luo uusia mahdollisuuksia ja haasteita alalle.

Paras asia alalla on Halosen mukaan hydrauliikka, joka hänen mukaansa on erittäin mielenkiintoista.

Lopuksi Lassi antaa neuvon henkilölle, joka harkitsee alalle hakeutumista. Hän toteaa, että ala on todella monipuolinen ja jos henkilöllä on edes vähän mielenkiintoa alaa kohtaan, kannattaa ehdottomasti hakeutua alalle.