MAXPO – SE ON KONE!

Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittely- koneita kaikissa kokoluokissa. Uutuuskoneet uurastavat työnäytöksissä ja esittelevät parasta osaamistaan ja kapasiteettiaan.

Ohjelma-alueen vetonaula on tänä vuonna Tommi Ahvalan Supertrial – ilmiömäistä taituruutta moottoripyörällä! Ahvalan lukuisat Suomen-, Pohjoismaiden- ja maailmanmestaruudet kertovat mestarillisesta pyöränkäsittelytaidosta. Maxpon mainioin trialshow sisältää millintarkkaa taiturointia moottoripyörällä, mikä vaatii ideointia, uskallusta, teknistä osaamista, riskienhallintaa, harkintakykyä sekä järkevää päätöksentekoa.

Ohjelma-alueelta löytyy myös rallisimulaattori, joka tarjoaa vauhtia messupäivään (6€). Jos kaipaa enemmänkin jännitystä elämään, voi hypätä helikopterin kyytiin ja lentää kierroksen messualueen ja Hyvinkään yllä. Helikopterikeskuksen lennätykset lähtevät messualueen pohjoiselta puolelta ja yksi lento maksaa 70 €/hlö.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi veteraanikoneiden ja -autojen näyttely on entistä kattavampi ja ajoneuvot on kiillotettu juhlakuntoon.  Suomi 100 -teeman nimissä esittelyssä on suomalainen kaivinkoneiden ja maarakennuslaitteiden valmistus 1950-luvulta alkaen. Alueella on esillä vanhin suomalainen kaivinkone sekä oleellisimmat Suomessa valmistetut maarakennuskoneet ja veteraanikuorma-autot.

Maxpon kenttäisäntänä toimii moottorialan monitoimimies Pekka Kaidesoja.

Tapahtuman ohjelma päivittyy messuihin saakka, tutustu siihen kohdassa ”Ohjelma” alla.